Sveriges folkhögskolor

Vad tänker du på när du hör ordet folkhögskola? Kanske internat, personlig utveckling, en andra chans? Den svenska modellen för folkbildning har varit en viktig pelare i bygget av det demokratiska Sverige, och folkhögskolorna spelar en minst lika viktig roll idag.

Tillsammans med Sveriges folkhögskolor tog vi ett nytt grepp kring att kommunicera utbildningsformen folkhögskola, de olika kurstyperna, och vad som egentligen är grejen. Resultatet blev en huvudfilm i flera format, kortversioner, stillbilder och grafiska element, faktiskt en hel verktygslåda för att kunna kommunicera på ett tydligt och visuellt engagerande sätt.

16:9, 1:1, 4:5, 9:16, 2:3, valbara undertexter, kortversioner, det är mycket att sätta sig in i för att säkerställa att man som organisation får det allra bästa men också mesta resultatet av sitt filmprojekt. Därför jobbade vi tillsammans för att definiera vilka budskap som skulle behövas i vila kanaler, och sedan skapa kanalanpassat material utifrån en gemensam grund.

På folkhögskolor studerar människor från hela samhället och alla förtjänar tillgänglig och engagerande information. De över 150 folkhögskolorna erbjuder tusentals möjligheter, ta en titt själv på folkhögskola.nu!

Om du också vill ha hjälp att reda ut hur ni ska få bästa resultat i ert filmprojekt, ta kontakt med oss på Soja.

sveriges_folkhogskolor_styleframe

Credits

KUND

Sveriges Folkhögskolor

REGI

Soja

CREATIVE LEAD   
David Karlström

PRODUCENT
Emma Lönn

ART LEAD
David Karlström

ANIMATION LEAD
Daniel Elv-Forsén
MANUS
Simon Österhof

STORYBOARD
David Karlström

DESIGN

David Karlström

ANIMATION
Daniel Elv-Forsén