Ungdomsmottagningen i Region Jämtland Härjedalen

Vad innebär egentligen en karaktär som man kan relatera till? Ungdomsmottagningen i Region Jämtland Härjedalen ville ha vår hjälp att bygga förtroende i en minst sagt bred och spretig målgrupp: alla ungdomar i regionen.

Filmproduktion med kamera är utmanande för en ungdomsmottagning. Vilka ska skådespela? Vilka situationer ska vi sätta de unga skådespelarna i? Vad gör vi om någon ändrar sig? Utifrån att ha visat vår film Topp 3 på en nationell konferens väcktes idén att jobba tillsammans i en animerad film.

Tillsammans kände vi likadant: vi ska inte utveckla breda personas som ska täcka in alla ungdomar. Istället ska vi utveckla hela människor, individer, som är trovärdiga. På riktigt!

Idén var att skapa en film som är en utsträckt hand. Ett “vi finns här för dig, om du vill”. Vi visste också att vi ville använda musik för att berätta vår historia. Efter att ha lyssnat oss igenom hundratals låtar landade vi att skapa en något omskriven version av artisten Bedroom Eyes låt Here’s One For You. Jämtländsk pop när den är som bäst!

I filmen följer vi tre ungdomar: Liam, Marit och Per. Vilka de är? Ja, det får du se filmen för att upptäcka!

Utöver filmen jobbade vi dessutom med byrån Make Your Mark för att skapa karaktärerna i format som gör dom möjliga att jobba med i många sammanhang under de närmsta åren.

RJH-Thumb-2

Credits

KUND

Region Jämtland Härjedalen

REGI

Soja

CREATIVE LEAD   
Sofie Edvardsson

PRODUCENT
Simon Österhof

ART LEAD
Salla Lehmus

ANIMATION LEAD
Jakob Nyström
MANUS
Simon Österhof

STORYBOARD
Salla Lehmus

DESIGN

Salla Lehmus
Line Hagsand

ANIMATION
Jakob Nyström
Carl Johan Hasselrot
Line Hagsand
Daniel Elv-Forsén