Marvel studios – Ms Marvel

Ett pling från mail-boxen. Man gör klart det man håller på med för stunden, när det är läge klickar man upp inkorgen och tar sig en titt. “Wondering if you'd be interested to set-up a call with me to discuss possibly working together on a project for Marvel?” Det behövdes inte särskilt mycket grubblande innan det flög iväg ett ja i vändande mail.

Karaktärsdesign & 2D-animation

När pandemin stängde analoga dörrar öppnades många digitala. Många hittade nya samarbetspartners, uppdragsgivare och leverantörer. Men om du har hela världen att välja på, vad fäller då avgörandet? Första gången vi samarbetade med Framestore i London var i den prisade kampanjen #wombstories, och när det var dags att producera den Disney+-serien Ms Marvel behövdes både ett väloljat samarbete och förmågan att skapa färgsprakande, känsloskapande animation på högsta nivå.

Kamala Khan är Marvel-universumets första muslimska superhjälte, men också en tvättäkta supernörd, rolig, ambitiös och kanske mest av allt en drömmare. För att visualisera hennes tankar och drömmar valde regissörerna att jobba med animation, och i perioder mellan våren 2021 och april 2022 jobbade vi med att utveckla, utforma och producera sekvenser för serien. 

Serien finns nu tillgänglig att se på Disney+

2D-animation
JERSEY_STILLS_E01_murals_02
JERSEY_STILLS_E01_misc_03

Credits

KUND

Marvel Studios

CREATIVE STUDIO

Framestore London

OUR SCENES

REGISSÖR
Ian Spendloff, Framestore

LEAD DESIGNER
David Lochhead, Framestore

EXEKUTIV PRODUCENT
Niamh O'Donohoe, Framestore

PRODUCENT
Simon Österhof

CREATIVE LEAD
Salla Lehmus
Sofie Edvardsson

ANIMATION SUPERVISOR
Jakob Nyström

KARAKTÄRSDESIGN

Salla Lehmus

CEL ANIMATION
Salla Lehmus
My Eklund
Freya Hotson
Joe Sparkes
Andrew Clarke
Line Hagsand