Riksteatern &
Riksteatern Crea

Scenkonst för alla - svårare än så är det inte. Riksteatern har jobbat i 90 år för att alla i Sverige ska få möjlighet att ta del av omvälvande, roliga, underbara upplevelser genom teater, dans, musikal och mycket mer.

Hur sammanfattar man ett så pass digert arv och uppdrag på ett effektivt och unikt sätt? Tillsammans har vi i två olika filmprojekt utmejslat ett unikt visuellt manér och berättande som gjort att Riksteatern kan berätta om själva kärnan i sin verksamhet på bara två minuter.

I projektet "Riksteatern på 2 minuter" var målgruppen bred - det är trots allt många olika människor och roller som möter Riksteatern. Beslutsfattare, inköpare, dramatiker, biljettköpare, du och jag och alla andra. I produktionen var det därför extra viktigt att berätta och gestalta på ett inkluderande och normkritiskt sätt.

Den ansatsen var sedan en styrka i det uppföljande projektet för Riksteatern Crea, som tidigare hette Tyst teater. Målgruppen var nu personer med svenskt teckenspråk som modersmål och syftet att förklara hur en föreställning blir till - från ax till limpa. Uttrycksfull illustration, teckenspråk och svensk text gör att filmen i slutändan är anpassad för sin målgrupp men också tillgänglig för många andra.

Styleframes
Riksteatern-Illustration-05
Riksteatern-Illustration-04

Credits

KUND

Riksteatern

REGI

Soja

CREATIVE LEAD   
David Karlström

PRODUCENT
Emma Lönn
Simon Österhof

ART LEAD
David Karlström

ANIMATION LEAD
Carl-Johan Hasselrot

MANUS
Simon Österhof

STORYBOARD
David Karlström

DESIGN
David Karlström

ANIMATION
Carl-Johan Hasselrot
Daniel Elv-Forsén

LJUDDESIGN & MUSIK
Patrik Öberg,
Nakatomi Productions