Animation som andas nyfikenhet

Världen är inte svartvit. Den är spretig, nyansrik och i ständig utveckling. För att porträttera den behöver vi nya perspektiv, en djup verktygslåda, och en bred palett - men samtidigt stå stadigt i det som människor bryr sig om. Någonstans mitt emellan data och magkänsla. Skapa engagemang, förståelse, intresse och sen förvandla det till handling. Tänk huvudet bland molnen, men fötterna på marken. Precis det som animation ger så stora möjligheter till.

Soja är en animationsstudio som funnits sedan 2010. Vi kombinerar det vi kan bäst med det vi bryr oss om mest. Därför hjälper vi uppdragsgivare som gör världen lite bättre att nå ännu längre och till vår hjälp har vi animation och motion design. Till exempel genom en interaktiv kärlekshistoria för Plan International Sverige eller utbildningsmaterial om våld i vårdnadstvister för Brottsoffermyndigheten.

Animation ses ofta som en genre, men vi vet att det egentligen är ett hemligt vapen. Det ger möjligheten att skapa ett visuellt uttryck som målgruppen känner igen på en sekund, att berätta om människor på ett inkluderande och fantasifullt sätt, och berätta om platser och situationer som en kamera inte når.

Curiosity in full color är vårt motto, vår process, vårt löfte. Vi är nyfikna på världen, hur den ser ut, har sett ut och kan komma att se ut, på människor och deras berättelser, och på hur saker funkar.

Våra uppdragsgivare finns över hela Sverige och utomlands. Vissa har stenkoll på animation, andra är vana kommunikationsbeställare, och vissa har ingen erfarenhet alls av beställa kommunikation. Vår process går ut på att när vi tillsammans formulerat uppdraget så tar vi över stafettpinnen och driver projektet framåt. 

Vi skapar också originalprojekt, som den romantiska komedin Topp 3 som du kan se på SF Anytime och barn-TV-serien Sånger med Superkompisarna som du kan se på SVT Play. Båda projekten distribueras i Sverige av Folkets bio, kontakta Rose-Marie Strand om du vill visa Topp 3 eller Sånger med Superkompisarna för publik. 

Teamet

––  i full färg